پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ | Thu 21 Nov 2024
    باشگاه خبری ایران دریلینگ؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت حفاری در ایران و جهان
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت حفاری با ما تماس بگیرید
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری ایران دریلینگ با ما تماس بگیرید
Breaking News
سخن وزیر سه شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴ ، ساعت ۱۱:۳۶:۳۹

وزیر نفت:
تکمیل توسعه پارس جنوبی معادل ٢٠ میلیارد دلار پول نیاز دارد
ایران دریلینگ: وزیر نفت با بیان اینکه تکمیل توسعه فازهای باقیمانده پارس جنوبی به معادل ٢٠ میلیارد دلار پول نیاز دارد، گفت: امیدوارم با رفع تحریم‌ها و استفاده از روش‌های جدید تامین منابع، اعتبار مورد نیاز پروژه‌ها را تامین کنیم. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از شانا، بیژن زنگنه که دوشنبه، ٢١ دیماه میهمان ویژه برنامه اقتصاد ایران در شبکه ٥ سیما بود، با بیان این مطلب افزود: امروز در همین مورد با رئیس جمهوری صحبتی داشتیم و عنوان کردم که برای تکمیل فعالیت‌های توسعه‌ای در پارس جنوبی طی دو سال آینده، به مبلغی حدود ٥٠٠ تا ٦٠٠ میلیون دلار در هر ماه نیاز است.

وی تصریح کرد: من نمی‌توانم به عنوان فردی با تجربه کار در دولت، بگویم این نیاز را از بودجه تامین کنید، زیرا از مصارف مشخص بودجه مطلعم؛ ضمن آن که شخصا همیشه خواسته‌ام منبعی به منابع مالی کشور اضافه کنم نه این که منابع مورد نیاز کشور را نیز مورد استفاده قرار دهم. زنگنه با اشاره به مشکلات ناشی از تحریم‌ها بویژه مشکلات مالی شرکت ملی نفت ایران در سال‌های اخیر، گفت: امیدواریم با رفع تحریم‌ها بتوانیم از محل اقدام‌های تازه‌ای مثل استفاده از مدل جدید قراردادهای نفتی، منابع بین‌المللی، منابع داخلی و بازار سرمایه، اعتبار مورد نیاز پروژه‌ها را تامین کنیم.

حتی‌الامکان مشکلات را با رئیس جمهوری مطرح نمی‌کنم
وی در عین حال که بازار سرمایه را روش مالی گرانی عنوان کرد، ادامه داد: باید بپذیریم روش‌های سنتی مانند تامین اعتبار از محل بانک مرکزی دیگر پاسخگو نیست. زنگنه با بیان اینکه در مجموع سعی می‌کنم، تا جای ممکن مشکلات را با رئیس جمهوری مطرح نکنم و به ایشان انتقال ندهم زیرا ایشان گرفتاری‌های بسیاری دارند و بار سنگینی بر دوششان است، تصریح کرد: وظیفه من نیست مشکلات را منتقل کنم بنابراین سعی دارم تا جای ممکن خودم آنها را حل کنم.

وی به صحبت‌های امروز رئیس جمهوری در جمع مدیران نفتی اشاره کرد و گفت: رئیس جمهوری امروز گفتند «این که فلانی (منظور من بودم) از برخی مشکلات می‌گوید، معلوم است به واقع به جای سختی رسیده که نیاز به کمک دارد، و گرنه مشکلات را مطرح نمی‌کرد» و  به واقع هم همینطور است و  به طور معمول چند ماه یکبار و یا حتی سالی یکبار مشکلات را با ایشان مطرح می‌کنم.

استفاده از ١٠٠ هزار تن تجهیزات در پالایشگاه فازهای ١٥ و ١٦
وزیر نفت در ادامه با اشاره به امضای قرارداد توسعه فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی در سال ٨٥ گفت: کنسرسیومی به رهبری قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) کار توسعه این فازها را بر عهده گرفت و کارهای مربوط به تاسیسات دریایی پروژه توسط شرکت های ایزوایکو و صف انجام شد و تاسیسات دریایی در بخش لوله‌های دریایی پروژه فعال بود؛ همچنین حفاری دانا، حفاری چاه‌ها را به انجام رساند. زنگنه با اشاره به صرف حدود ٦ میلیارد دلار هزینه برای به ثمر رسیدن این دو فاز گفت: با بهره‌برداری از این فازها، روزانه ٥٠ میلیون مترمکعب گاز و ٨٠ هزار بشکه میعانات گازی تولید می‌شود.

وی افزود: همچنین تولید یک میلیون تن اتان که بلافاصله خوراک پتروشیمی‌ها می‌شود و تولید یک میلیون گاز مایع (LPG) از دیگر دستاوردهای این پروژه است. وزیر نفت با اشاره به سهم ٧٠ درصدی بخش ایرانی در این طرح ملی گفت: دوستان سپاه بسیار در این پروژه کار کردند و جا دارد از شرکت ملی نفت ایران، شرکت نفت و گاز پارس و همه شرکت‌های پیمانکاری که برادرانه در این طرح همکاری کردند قدردانی کنم.  وی تصریح کرد: گذاشتن صدها هزار قطعه در کنار هم و ساماندهی دهها هزار فرایند و هماهنگی مجموعه این عوامل برای این که پالایشگاهی با بیش از ١٠٠ هزار تن تجهیزات به درستی عمل کند، کار ساده ای نیست.

به گفته زنگنه، کوچکترین نشت گازی در چنین پروژه هایی می‌تواند منجر به حوادث مختلفی از جمله آتش گرفتگی، مسمومیت و ... شود و از این رو انجام دقیق و ایمن کار بسیار حائز اهمیت است. وزیر نفت با بیان اینکه برای به ثمر رسیدن این پروژه، همه دست اندرکاران بسان خانواده ای پرتلاش در کنار هم کار کردند، ادامه داد: اکثر فعالان این طرح جوانانند که برای من در حکم فرزندانم بودند و بعضی وقت‌ها هم اگر بداخلاقی می‌کردم، انتظار این بود که آنها بدانند این بداخلاقی از سر لطف و مهربانی است.

از تحریم‌ها استقبال نمی‌کنیم، اما به واسطه تحریم‌ها هم نمی‌میریم
زنگنه با اشاره به این که به طور معمول کار وقتی به پیشرفت ٧٥ درصدی می‌رسد، دیگر روند پیشروی بسیار کند می‌شود، اذعان کرد: با وجود همه سختی‌ها و با وجودی که همه شرائط، علیه ما بود، توانستیم تحریم‌ها را زیرپا بگذاریم و طرح توسعه فازهای ١٥ و ١٦ را به سرانجام برسانیم. وی یادآور شد: ما از تحریم‌ها استقبال نمی‌کنیم، اما معتقدیم با تحریم هم نمی‌میریم.  به گفته زنگنه، توسعه فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی بار دیگر شعار «ما می‌توانیم» را به اثبات رساند.

وی مشکل تامین تجهیزات را یکی از مشکلات فراروی این طرح ملی عنوان کرد و افزود: کمپرسورهای اصلی طرح در یکی از کشورها توقیف شده است و ناگزیر به خرید دوباره آن شدیم و برخی تجهیزات سه بار خریداری شد. زنگنه با بیان اینکه خرید دوباره تجهیزات و تطبیق سیستم با اجناس جدید، به طور طبیعی زمانبر و هزینه بر است، یادآور شد: باید گفت با زحمت و نستوهی کار کردیم و به نتیجه رسیدیم.

افتتاح ٦ فاز پارس جنوبی در سال ٩٥
وی با اشاره به آماده بودن چهار ردیف پالایشی (ترین) خشکی فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی گفت: می‌توانستیم این فازها را نیز افتتاح کنیم، اما واقعیت این است که این فازها از نظر استاندارد و ایمنی هنوز به پایان نرسیده است و حداکثر این دو فاز تا نیمه سال ٩٦ به مدار می‌آید. وزیر نفت نسبت به افتتاح ٦ فاز در سال ٩٥ ابراز امیدواری کرد و افزود: تا اواسط سال ٩٦، نیمی از فاز ١٤ نیز به مدار می‌آید و تقریبا همه فازهای پارس جنوبی تکمیل می‌شود.  زنگنه با بیان اینکه زمانی که دولت یازدهم آغاز به کار کرد، ١٠ فاز در مدار بود و در حدود ٢ سال اخیر، هفت فاز دیگر وارد مدار شده است، ادامه داد: از این میان، پنج فاز افتتاح شده و به میزان هفت فاز به ظرفیت پالایشگاهی کشور و به میزان ٦ فاز به ظرفیت تولید گاز کشور از دریا افزوده شده است. وی یادآور شد: همه این کارها با بی‌پولی، کاهش قیمت نفت و تحریم‌ها انجام شده است.

زنگنه با بیان اینکه به واسطه تلاش‌های صور گرفته، حدود ٢٠٠ میلیون به ظرفیت پالایش گاز کشور اضافه شده است، ادامه داد: به این دلیل است که الان می‌توانیم زندگی کنیم و گرنه همه شهر از دود مازوت نیروگاه‌ها خفه می‌شد و یا قطعی‌های مکرر برق و گاز در پیش بود. وزیر نفت تولید کنونی قطر را در میدان مشترک پارس جنوبی حدود ٧٠٠ میلیون متر مکعب در روز عنوان کرد و افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، تولید ما از این میدان مشترک تا اواسط سال ٩٦ به ٧٠٠ میلیون متر مکعب در روز می‌رسد.

خیلی لبخند نمی‌زنم
به گفته وی، هم اکنون روزانه حدود ٤٦٠ تا ٤٧٠ میلیون مترمکعب گاز در پارس جنوبی تولید می‌شود و کار تکمیل فازهای باقیمانده نیز با جدیت در دست پیگیری است. زنگنه در ادامه با لبخند یادآور شد: یکی از ویژگی‌های من این است که خیلی لبخند نمی‌زنم و در کار بسیار جدی و پیگیر هستم. وزیر نفت در پاسخ به پرسشی در باره تمهیدات بودجه ٩٥ برای کاهش فشار ناشی از پرداخت یارانه‌ها به وزارت نفت گفت: در بودجه در این زمینه، پیش‌بینی خاصی نشده است اما دولت اختیاراتی دارد و می‌تواند از این اختیارات استفاده کند.

زنگنه با یادآوری این که در این زمینه دولت تحت فشار است و این تحت فشار بودن به معنی آن نیست که برای مثال دولت می‌خواهد منتی بر سر مردم بگذارد، با بیان اینکه «دولت چکاره است که بخواهد سر مردم منت بگذارد»، ادامه داد: اما باید پذیرفت پول عظیمی برای پرداخت یارانه ها صرف می‌شود و بویژه با افت قیمت نفت، این مشکل محسوس تر شده است. وزیر نفت در ادامه با اشاره به فعال بودن بانک‌های ملت، ملی، سپه و تجارت در پروژه‌های صنعت نفت و امکان بهره‌مندی غیرمستقیم از منابع صندوق توسعه ملی گفت: طبق قانون، منابع صندوق باید برای ارائه تسهیلات به بخش خصوصی مورد استفاده واقع شود.

ایده‌ای برای تغییر سهم صندوق توسعه ملی از درآمدها
وی با بیان اینکه بر اساس فرموده مقام رهبری، سهم صندوق توسعه ملی باید در سال نخست ٣٠ درصد باشد و از آن پس، سالی دو درصد به این سهم اضافه شود، تصریح کرذد: به واقع اگر می‌خواهیم پول نفت زاینده باشد و به چرخه اقتصاد کشور بازگردد، باید از محل منابع این صندوق به بخش خصوصی واقعی تسهیلات دهیم. زنگنه در عین حال به مشکلات مالی فراروی دولت اشاره کرد و با بیان اینکه پارسال دولت برای کاهش سهم صندوق به ٢٠ درصد اجازه گرفت و گویا این مجوز تمدید نیز شده است، ادامه داد: ایده ای مطرح است که بر اساس آن، آنچه مازاد مبلغ مشخصی از درآمدهای دولت است به این صندوق واریز شود که البته این ایده نیاز به اجازه مقام معظم رهبری دارد و در غیر این صورت، دولت مکلف به ادامه سیاست کنونی است.

وزیر نفت در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره تفاوت فازهای ١٥ و ١٦ با دیگر فازهای پارس جنوبی گفت: اگرچه بحث‌های مدیریتی نیز دخیل بوده است، اما عمده مشکلات در توسعه این فازها به تحریم‌ها باز می‌گشت و همانطور که گفتم تحریم تا جایی بود که ناگزیر شدیم برخی تجهیزات را سه بار خریداری کنیم؛ این در حالی بود که ورود برخی شرکت‌های ایرانی به این پروسه برای نخستین بار، کمی بر موانع این مسیر نیز افزود. زنگنه یادآور شد: هزینه‌های زیادی برای تحریم‌ها دادیم و در مقابل هم چیزهای بسیاری یاد گرفتیم.

صدور خدمات شرکت‌های پیمانکاری، گامی در مسیر برونگرایی اقتصادی
وی ورود شرکت‌های پیمانکار ایرانی را به حوزه صدور خدمات خواستار شد و افزود: هم اکنون استفاده از همه ظرفیت‌ها و شرکت‌های فعال در صنعت نفت در دستور کار است، اما با توجه به این که شاید دیگر صنعت نفت پروژه‌ای با عظمت پارس جنوبی نداشته باشد، این شرکت‌ها باید به حوزه‌های مختلفی ورود کنند و در صادرات خدمات نیز حرفی برای گرفتن داشته باشند. وزیر نفت، زاییده شدن شرکت‌های پیمانکاری توانمند و رشد و بلوغ این شرکت‌ها را مصداق بارز تاکید سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بر درونزایی اقتصاد عنوان کرد و گفت: صدور خدمات می‌تواند گامی در مسیر تحقق برونگرایی مورد تاکید در این سیاست‌ها باشد.

صرفهجویی حاصل از مصرف بهینه گاز، معادل ٢ فاز پارس جنوبی
زنگنه در ادامه درباره مصرف بهینه گاز گفت: به دنبال بخشنامه معاون اول رئیس جمهوری مبنی بر رعایت دمای بهینه در ساختمان‌های دولتی، طی بخشنامه‌ای شرکت ملی گاز ایران را مکلف کردم که بازرسان این شرکت نهادها را از نظر دما بررسی کنند بویژه این که سیستم‌های گرمایشی در روزهای تعطیل یا شب‌ها به طور حتم خاموش باشد. وی با بیان اینکه تاکید کردم این کار از ساختمان‌های وزارت نفت آغاز شود، با ذکر اینکه باید یک سوزن به خودمان بزنیم و یک جوالدوز به دیگران، ادامه داد: در صورت مشاهده تخلف، اخطار دو روزه‌ای داده شده و در صورت بی‌اعتنایی به اخطار، گاز ساختمان قطع می‌شود. زنگنه در این زمینه تصریح کرد: دمای ٢١ درجه دمای مطلوبی است؛ ضمن آن که نپوشیدن لباس گرم به دلیل اتکا به سیستم‌های گرمایشی، در حکم اتلاف منابع است. وی یادآور شد: البته علامت‌های غلطی که قیمت‌های غیرعادی سوخت می‌دهد، در افزایش مصرف دخیل است.

وزیر نفت عنوان کرد: در صورت استفاده درست از گاز در ایام سرد سال، معادل تولید گاز ٢ فاز پارس جنوبی در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌شود و به عبارت دیگر، با این میزان مصرف کنونی، گویی به هیچ وجه فاز ١٥ و ١٦ وارد مدار نشده است، زیرا معادل تولید این دو فاز در مسیر استفاده نادرست گاز، اتلاف می‌شود. به گفته زنگنه، تولید هر متر مکعب حدود ١٥ سنت هزینه در بردارد و این مقدار هزینه، جدای ارزش ذاتی گاز است.

وزیر نفت یادآور شد: ایران با برخورداری از ٣٤ تریلیون متر مکعب ذخایر گازی، از حیث این ذخایر  در رتبه نخست جهان و از نظر ذخایر نفت خام، در رتبه چهارم جهان قرار دارد و از نظر مجموع ذخایر هیدروکربوری نیز در دنیا در جایگاه نخست است. زنگنه گفت: البته اینها را نمی‌گویم که افتخار کنم، چون افتخار وقتی است که بتوان از این ذخایر برای رفاه و رستگاری مردم استفاده کرد و گرنه صرف برخورداری از منابع، افتخاری ندارد.

بعضی‌ها همیشه نگرانند
وزیر نفت در واکنش به انتقادهایی که به قراردادهای جدید نفتی وارد می‌شود، گفت: عده کمی هستند که دسترسی شان به شما و تلویزیون زیاد است و آنها مرتب به عنوان استاد و کارشناس صحبت می‌کنند، اما الحمدلله تلویزیون ما به خیلی‌ها اجازه صحبت نمی‌دهد. زنگنه با بیان اینکه این افراد بسیار عنوان می‌کنند که قراردادهای جدید نفتی، منافع ملی را به خطر می‌اندازد، ادامه داد: مجلس پیش از این مصوب کرده که نیازی نیست دولت قراردادهای نفتی را به تصویب مجلس برساند، اما اگر اکنون مجلس می‌خواهد اجازه‌ای را که به دولت داده بود، اصلاح کند، حال این کار را انجام دهد؛ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

وی با بیان اینکه بسیار با این منتقدان صحبت کرده‌ایم و توضیحات را نیز ارائه داده‌ایم، گفت: ما هنوز قراردادی امضا نکرده‌ایم و متن قراردادها هنوز آماده نشده است که این گونه صحبت‌هایی را مطرح می‌کنند. زنگنه با ابراز تاسف از این که برخی همیشه نگرانند، ادامه داد: برخی محترمانه صحبت می‌کنند و ما نیز محترمانه صحبت می‌کنیم، برخی کارشناسی صحبت می‌کنند و کارشناسی جواب می‌دهیم، برخی از زوایای سیاسی بحث می‌کنند که پاسخ می‌دهیم و برخی دشنام می‌دهند که جوابی نمی‌دهیم.

توسعه تعاملات صنعت نفت و دانشگاه‌های معتبر کشور
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره ارتباط میان صنعت نفت و دانشگاه‌ها عنوان کرد: هفته گذشته با حضور وزیر علوم، توافقنامه‌هایی با دانشگاه‌های معتبر کشور با هدف تولید فناوری در شاخه‌های پایین دست صنعت نفت به ارزش بیش از ٥٠٠ میلیارد تومان امضا شد. زنگنه افزود: همچنین پارسال در همین مقطع زمانی، قراردادهایی را با دانشگاه‌های معتبر کشور با هدف انجام مطالعات فناوریانه برای ازدیاد برداشت از مخازن نفتی به ارزش بیش از هزار میلیارد تومان امضا کردیم که امیدواریم مجموع این توافقنامه‌ها و قراردادها نظام مند و سازمان یافته به نتیجه برسد.


  کد خبر : 877
  ارتباط با سردبیر : info@IranDrilling.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «IranDrilling» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «IranDrilling» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :